I mitt forrige innlegg med bilder fra bygging av bakerovn
skrev jeg at jeg skulle legge ut bilder og oppskrifter av baksten senere.
Når ovnen er på det varmeste steker vi pizza. Det som har vært vanskelig så langt er å få skyvd
pizzaene av trespaden når de skal inn i ovnen. Selve trespaden, som husbonden så
fint har laget, er glatt og fin og deigen sitter ikke fast, så vi tror nok at det bare er det at vi legger på alt for
mye fyll slik at det blir for tungt. Vi må nok moderere oss litt.
Bunnene blir fantastisk sprø og veldig "italienske". Calsone er også prøvd med godt hell! Her er oppskriften på en lettvint men god pizzadeig.
Grunnoppskrift for 8 pizzabunner
16 dl hvetemel
2 ts tørrgjær
2 ts salt
5 dl lunket vann
2 ss ekstra virgin olivenolje
Bland det tørre og hell opp i halvparten av vannet og rør godt med en tresleiv.
Bland i nok av resten av vannet slik at deigen er myk og lett å jobbe med. Den skal ikke være klissete!
Kna deigen i minst 10 minutter og form den til ball.
Dekk innsiden av en bolle med olivenolje og legg deigen i bollen.
Dekk til med plastfolie og la den heve i minst tre timer
Til utbaking kan det brukes grovt maismel eller semoline hvis du ikke vil bruke hvetemel.
Pizzasaus
2 ss god olivenolje
3 hvitløksfedd, finhakket
1/2 løk, finhakket
3 bokser hermetiske tomater, hakkede
finhakket basilikum og oregano
smak til med salt
Varm olivenolje i gryta, surr hvitløken forsiktig inn slik at den ikke blir brent og stek løken videre til den er myk.
Ha i tomatene ( bruk gjerne ferske som du har skoldet) og la det småkoke 5 minutter.
Ha til slutt opp i krydder hvis du har de ferske, hvis ikke putter du de opp i sammen med tomatene.
|
WOW, det må være deilig å ha en egen steinovn i hagen. Maten blir jo så god!!
SvarSlettJeg er temmelig hjelpeløs på kjøkkenet, og har innsett at det ikke er greia mi.
SvarSlettMen det bladet på toppen av brødet er noe jeg kommer til å huske. Flott vri.