torsdag 9. februar 2012

x-faktor blomtserutgaven RØD


Kongler er jo også blomster
og denne synes jeg er helt fantastisk,
både i form og farge.
Jeg vet ikke hva denne heter
så det hadde vært fint om noen kunne
hjelpe meg å finne ut dette!
Denne utrolige vakre nålebusken befinner seg på Mølen
hvor vi ofte går tur, året rundt,
og Mølen ( nær Stavern) er et naturreservat med mange sjeldne planter og fugler.

21 kommentarer:

 1. Fantastisk og annerledes bidrag!

  Unn :)

  SvarSlett
 2. Kjempefin kandidat til konkurransen.
  Lykke til :-)

  SvarSlett
 3. Så lekker den var. Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med navn. Et flott og annerledes bidrag. Lykke til :-)

  SvarSlett
 4. En arig sak, den konglen!! Dekket til brannslukkingsapparatet var kult!! Jeg vil også ha!! Haha:) Følger deg jeg og velkommern innom til meg også!!

  SvarSlett
 5. Så herlig å kunne inspirere noen med bloggingen. Det er vell litt av greia da. Inspirere og bli inspirert. Har lagt meg til som følger. Du tar jo vannvittig flotte bilder. Blir helt matt jeg.....
  så dette må jeg se mer av;)

  SvarSlett
 6. Så flott den var!
  Har du bilde av mer av busken? Husker hvordan den så ut? (busk eller tre, åpen eller tett?). Og så du den i skogen eller i en hage? Ble veldig nysgjerrig på hva dette kan være skjønner du.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi bor nærme Mølen ( Stavern)og der er det utrolig flott å vandre rundt og se på sjeldne planter. Jeg har ikke noe større bilde men det kan jeg fikse neste gang vi er på tur. Den hører med til nålefamilien, så derfor skulle det nok gå an å ta et fint vinterbilde.

   Slett
 7. Gleder meg til å se bilde av hele om du får til FlittigLise :) Det er nok ei gran av noe slag, men er ikke sikker.

  Men over til noe annet. Jeg sitter og setter sammen en ny post på dette med hagemessen og i den forbindelse så går jeg gjennom kommentarer på hvem som vil delta. Du skrev at du vil være med på messen, men mente du da på treff, eller at du vil stå på stand? Jeg forsto det vel som det første, men veldig koselig om du vil stå på stand også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Nå er jo jeg ganske ny på dette med blogg, men hage kan jeg en del om.... så jeg kan godt stå på stand sammen med noen andre som er mer drevne på blogg... det hadde vært gøy! Jeg vil selvfølgelig også være med på bloggtreffet + andre interessante ting! Med andre ord jeg er med på alt! ;)

   Slett
  2. flott, da er du notert på lista :)

   Slett
 8. Knallflott kongle! Lykke til i konkurransen!
  Jeg har forresten skrevet litt om grantrær og forskjell på hann- og hunnkongler i et tidligere innlegg (fra 10. april 2011)- her:
  http://gronnfrydhosmoni.blogspot.com/2011/04/far-jeg-presentere-frken-jordbrtre.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott! Da kan jeg gå inn å lese hos deg. Skulle du vite hva slags kongle jeg har tatt bilde av, må du gjerne gi meg et tips :)

   Slett
 9. En fantastisk farge på den konglen... Mølen er bare fantastisk:)

  Klem Grace-Jane

  SvarSlett
 10. Så flott rosa farge på konglen din!
  Lykke til!

  SvarSlett
 11. Så flott kongle! Dette var virkelig et fint bilde!

  SvarSlett
 12. Nyydelig! Jeg håpet at noen hadde med denne vakre røde representanten under rød.

  Det er en ung grankongle. De er så vakre, synes jeg. Og riktig imponerende. Vi har ikke så mange typer gran i Norge, men noen er det jo. Og jeg vet ikke hvilken gran dette er. Det kan se ut som vår vanlige gran, men jeg er overhodet ikke ekspert på det der :-). Men da heter den i såfall Picea abies, norsk gran.

  Det du har bilde av her er hva mange av oss kaller en hunnblomst - den står slik alene og opprett. Det er imidlertid ikke en blomst i rett forstand, men altså en ung hunnkongle. Gran er nakenfrøet. Men jeg synes det er en verdig deltager i blomsterutgaven! Og man sier at grana blomstrer, så da så :-D.

  Gran har hunn og hannkongler på samme tre. Hannkonglene er gjerne også røde, men er ikke helt like denne. Når de slipper sitt pollen blir de gule (av pollene, rett og slett) og så visner de og faller av.

  Hunnkonglen blir imidlertid hengende ganske lenge. Samme sommer begynner hunnkonglen å henge ned. Den går fra rød til grønn og utover ettervinteren modnes den og blir brun. Så begynner konglene å sprike, frøene løsner og spres. Altså nesten et år etter pollinering. Konglene henger på en stund etter at frøene er spredt. Det står mer om dette her: http://www.botaniskforening.no/index.php/hardusett/148-gran.html (det er derfra jeg har "frisket opp" kunnskapen min i dag også)

  Dette at frøene til bartrær modnes på vinteren er det flere dyrearter som drar nytte av. Og noen av fuglene våre har reir og unger midtvinters av den grunn til og med! Jeg skrev litt om akkurat det her: http://englerisneen.com/2011/02/hekking-midt-pa-vinteren/

  Lykke til i konkurransen!

  SvarSlett
 13. Nydelig bilde, og artig bidrag!

  SvarSlett
 14. Vakkert bidrag! Tror ikke jeg har sett en så rød og flott kongle noengang. :)

  Lykke til!
  Har et lite Løv lotteri på gang, så velkommen inn om du vil. :)

  SvarSlett
 15. Hold da op.. Flot billed!
  Det er svært at sige hvordan plant hedder. Helt sikkert at det er nogen grån..

  SvarSlett
 16. Hei, Lise!
  Gratulere med den flotte bloggen du har fått. Fint at en slipper å gå omveier for og komme inn på bloggen din.
  Flotte bilder du har og din kreativitet bare lyser.
  Gleder meg til fortsettelsen!
  Nå våres det og da skal det ikke bli lenge til at vi skal møtes i vår innglassing med fyr på peisen,god vin og en hyggelig prat.
  Hilsen naboen, Grete.

  SvarSlett