onsdag 12. august 2015

Test av tomater

Vi har prøvd ulike sorter i år, noen med hell og noen vi ikke skal prøve igjen.
Hvordan vi har fått oransje tomater er vanskelig å forstå, for de skulle liksom ha blitt lillabrune. Må være feil frø i posen vi kjøpte. Ellers er vi veldig fornøyd med sjokoladetomater og kommer nok til å holde oss  til de og de oransje (hvis vi finner ut av hva slags sort det er), for de er garantert best i smak og modnes villig både ute og inne i drivhuset.
De mørkeste, Black Russian, er artige å se på, men er ganske smakløse, så de tror vi ikke vi kommer til å sette igjen.
I år har vi vært uheldige med lus og annen skit i drivhuset, mens det i fjor ikke var noe skade på hverken tomater, auberginer, tomater, paprika eller chilli. Vi prøver igjen neste år, noen erfaringer rikere.3 kommentarer:

 1. Moro med fargerike tomater :) Jeg synes også "sjokolade"-tomatene er velsmakende. Liker godt 'Black Zebra', den hjerteformede 'Bull's Heart', store gule 'Old German', og ikke minst oransjegule 'Sungold'!

  SvarSlett
 2. Ja det er moro å forsøke tomatsorter. I år har vi stripete Tigerella og mørke Indigo Apple. Begge smaker veldig godt. Vi har også Mexico midget, men jeg har aldri sett så små tomater før! De er gode, men "stusselige". Neste år skal jeg ha de gule Ildi igjen.

  SvarSlett
 3. Høres gøy ut med så mange forskjellige tomater. Jeg har bare to, en coctailtomat jeg har hvert år og som gir god avling, og en gul jeg ikke aner hva er som jeg fikk tak i på vårens planteloppemarked. Ingen av dem er modne til smaking ennå, men vi venter med lengsel.
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

  SvarSlett