mandag 5. august 2013

Pollinering av mais

Da vi fikk ideen om å sette mais i år, tenkte vi først og fremst på at det ville være stilig med en lang rekke med maisplanter i forkant av grønnsakshagen. nærmest som en hekk. At de skulle bli så frodige, høye og ikke minst at de skulle få så mange blomster og begynnende maiskolber har blitt en bonus.
Vi leste at dersom man setter få planter ( ikke en hel åker) på rekke ville den kanskje få problemer med å pollinere seg selv fordi støvet ville kunne blåse ut på sidene og ikke ned på hunnblomstene, så vi har gått og rista plantene "rette" veien slik at de forhåpentligvis blir til store og fullverdige maiskolber.
Ikke visste vi at hannblomsten tronet på toppen og at hunnblomsten stakk ut fra sidene med disse morsomme duskene. Kanskje ikke så annerledes enn homo sapiens ;)
Den kvinnelige delen med duskehatt.
Litt innadvendt og forsiktig med hengende hår.
Skikkelig morsom dame.

Mannen brisker seg på toppen, og strekker seg ut og opp.
Men lite vet den om at det er dama lenger ned som vinner
den stille kampen om å bli størst.

På grunn av kassa kan det gi et synsbedrag av at de ikke er så store og høye,
men plantene er majestetiske 2 meter høye nå.
Det er minst to kolber på hver plante så det
skulle bli noe sånt som 40 kolber. Nesten selvplukk! ;)

2 kommentarer:

  1. Kjære vene, så imponert jeg er! Nydelig mais-høst, og søte bilder i seg selv med et helt spesielt lys. Gøy at det går an å dyrke mais i Norge, for alvor! (Og ikke minst - få det til...)

    SvarSlett
  2. Vov så Morro å lese og se. Prøver vi og å dyrke mais da i drivhus siden vi bor i Trøndelag. De vokser og trives. Takk for fin blogg.

    SvarSlett