tirsdag 6. august 2013

Fioler til kaker og kort

Det er fint å kunne spare på sommeren til vinteren.
Noe så enkelt som å presse og tørke små fioler eller andre blomster er for meg rene terapien.
Sitte og se på hver enkelt, dvele ved hver lille blomst og virkelig se at de faktisk er forskjellige selv om de ellers ser like ut.
Noen blir presset, mens andre får eggehvitte og sukker på før jeg tørker dem i ovnen.
Gleder meg over de enkle ting!


Sukkerblomster til kakene i vinter,
og tørkete fioler som kan limes på kort eller annet.
Det går fint an å bruke dekopage.
 

Klart disse må spares på.

På rekke og rad, klare for pressa.

4 kommentarer:

  1. Sååå lekre kansiserte violer!
    Dette er et flott tips:)
    Og så inspirerende:)
    Ha en fin kveld:)

    SvarSlett
  2. Så vakkert! De med eggehvitte og sukker, hvor lenge må de tørke? Holder de seg lenge?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg var litt kjapp når jeg skrev dette innlegget. Pensle med eggehvitte på begge sider av blomsten, dryss sukker over på begge sider og legg de til tørk på matpapir. Jeg setter dem i ovnen på 30 grader med åpen ovnsdør. Da tar det ca 2 døgn, og jeg slår av varmen om natten. Jeg pleier å bruke dem hele vinteren, og de holder svært lenge hvis de er knusktørre. Lykke til!

      Slett
  3. Utrolig flotte bilder, du er virkelig kreativ! Du har virkelig evnen til å fremheve det vakre ved disse små søte sommerblomstene. Et fiolbilde som tar pusten fra en stakkar! Nydelig måte du anvender dem på, er virkelig imponert over at du får det så fint til.

    SvarSlett