Gjør klart 2 sitroner, 5 store egg, 2 ss potetmel, ett krus sukker, ett krus vann og 5 ss sukker.
Skill eggene, legg plommene i en liten kjele og hvitten i en vispebolle.
Skyll sitronene, tørk dem godt og riv skallet av begge sitronene ( finrevet)
Del sitronene og skvis ut all saft.
Hell saften, sitronskallet, et krus sukker og ett krus vann(som du først blander potetmelet inn i)
opp i kjelen og bland det sammen med eggeplommene.
Kok det forsiktig opp til det har blitt en tykk grøt. Pass på at det ikke setter seg fast i bunnen.
Når dette koker setter du i gang miksmaster'n hvor du visper eggehvittene og 5 ss sukker helt stivt.
La eggehvittene kjøre litt for seg selv før du tar opp i en ss sukker av gangen. |
Utrolig fristende bilder. Dette så virkelig godt ut. Helt klart en kake jeg må prøve meg på. Tusen takke for at du deler. :o) Fortsatt god helg!
SvarSlettLise... da jg var liten pleide min mor å lage akkkurat sammen pai som din!.. er det ikke nydelig hvordan mat kan hjelpe oss til å få frem gode minner...klem..jime
SvarSlettHerlig sommersøtt til fristelse for noen og enhver. Og god er den også, det vet jeg,jo:) Sommerklem Grace-Jane
SvarSlettFor en nydelig..ja,helt lekker sommerglede!Hilsen Else Britt
SvarSlett