tirsdag 20. mars 2012

Bakerovn - fra drøm til virkelighet!

Her starter drømmen om huset, og etterhvert drømmen om bakerovn.
Øverst i venstre hjørnet vil det om noen år dufte av deilig bakverk og det vil høres mennesker
 som koser seg med en kringlebit, pizza eller brød, både vinter og sommer!

Her lå det en kjempehaug med sand, grus og stoore steiner som vi brukte to år på å fjerne
slik at vi kunne komme på samme nivå som Bakgården.
Der dere ser at det ennå er en liten haug har vi tenkt oss en bakerovn pluss en peis.

Da vi var ferdig med Bakgården fortsate vi rundt hjørnet og fikk lagt belegningstein.
I enden her skal bakerovnen og peisen lages.
Til venstre kan dere så vidt se trappa som fører opp til soveromsdøra.
Det er fantastisk å kunne åpne opp døra på morgenen og strekke seg .
Her er vi helt alene og det neste vi ser mot vest er Bugårdsdammen og parken her.

Først må det støpes og også her er vi nøye på å få lagt rør med elektriske ledninger og vann
 slik at vi har det tilgjengelig hvis vi skulle trenge det senere.

Neste steg er å få leca på plass og fylle opp. Kjekt å ha et ivrig barnebarn som hjelper til.

Så var det å stampe det godt, akkurat slik bestefar gjør.

Vi måtte sette en presenning over arbeidet slik at det kunne jobbes i regnvær også.
Her er selve bakergulvet lagt på sanden - vatre, vatre og vatre!

Så legges sideveggene.

Min geniale mann lagde hvelvingen av spon slik at taksteinene kunne mures på

Her er tak og dør på plass.

Så er det i gang med å fylle opp rundt ig oppover i høyden rundt innmaten.

Vi prøvde ovnen første gang 1. juledag i 15 minusgrader. Det har vi ikke noen bilder av, men vi hadde bursdag her 5. mars i fjor, og det er jo skikkelig gøy å kunne be folk på utefest med pizza og kringle! Og for et vær!!!

Her er ovnen ennå ikke forblennet, men vi ber stadig på selskap for å prøve vår nye ovn. Og den fungerer utmerket.

Her er pizzaemnene klare. Dette er en oppskrift med lite gjær og deigen står ca ett døgn.

Hele våren jobbet vi oss ferdig med plassen og ikke minst forblenningen av ovnen. Når en skal legge skiferpanel er det fint å være to. En som smører på skifer og en som limer det fast. Det var mye jobb og kutting for å få det pent til!
Senere kommer jeg til å legge ut bilder av all den herlige baksten, pluss noen oppskrifter på pizzadeig, kringler, brød og andre godsaker som vi har prøvd i vår herlige bakerovn.
I år skal vi eksperimentere med steking av mye godt, og det gleder vi oss til!

5 kommentarer:

  1. Mektig imponert. Siden det er sent på kveld, så kommenterte jeg på et tidligere innlegg :-) Trøtt, ja... men klarte ikke helt å forlate bloggen din. Titter innom en annen dag, ha en fortsatt fin uke.

    SvarSlett
  2. Den ovnen og den hagen og den plassen deres er bare suuuper:)
    KLem Anki

    SvarSlett
  3. Utrolig flott dere har det. Den uteplassen med bakerovnen kan jeg godt forstå at dere har mye glede av. Det er noe eget når en kan lage mat ute vinter som sommer. Vi har en gapahuk borte i skogen hvor liker å samle venner og familie og kose oss med mye god mat og frisk luft. :0)

    SvarSlett
  4. Lise, for et flott innlegg. Kreativiteten deres lyser over alt i hjemmet deres. .

    SvarSlett
  5. Så fint og matnyttig! Det lukter nystekt brød helt hit.

    SvarSlett