mandag 27. januar 2014

Prunus spinosa på flaske - skål!


På Mølen i Vestfold, ikke langt fra der jeg bor, er det mye slåpetorn, Prunus spinosa. Her går vi ofte på tur, og helt fra tidlig vår, gjennom sommeren, til høsten setter inn med første frostnatt, følger vi denne vakre buskens utvikling i alle stadier, helt til vi nipper til et glass med likør midtvinters.  Bærene til likør bør være godt modne og det er fint om bærene har fått en frostnatt før de blir plukket. Hvis ikke bør de fryses før bruk til likør. Jo  senere de er plukket, jo bedre aroma. Vi har lagt dem i frysa og kan lage likør når det passer.
Fyll et Norgesglass eller krukke halvt opp med like deler slåper og sukker, hell over 40 prosent sprit eller vodka til flasken er nesten full.
Pass på at lokket er tett og la det stå et par måneder.
Vi pleier å riste litt på glasset av og til slik at sukkeret blander seg og løses opp.
Etter  tre måneder  eller enda lengere( vi har av og til glemt dem, men det gjør ingenting), siler vi   likøren gjennom et osteklede. Fargen er utrolig vakker og rød.
For å gjøre litt stas på flaskene har jeg laget etiketter av stoff, hvor jeg printer ut  bilder og tekst på tekstilpapir, stryker det på stoff og limer etiketten fast på gamle flasker.
Det er ganske kult og ha med seg hjemmelaget likør med egne etiketter i en vertinnegave.


1 kommentar:

  1. Stilig og fin gave det der.
    Til jul fikk jeg en italiensk kanel-likør som kjøpes på polet. Fantastisk kanelsmak.

    SvarSlett